In OUTFITS, PERSONLIGT on
17. april 2016

ULØNNET PRAKTIK SUCKS!

Sidste uge var lidt af en uge – jeg valgte at forlade mit “job” hos Fashion-post.

Dog er jeg enormt glad for beslutningen, efter at have prøvet ulønnet praktik af.
Aldrig havde jeg forestillet mig, at jeg ville føle mig så udnyttet og ikke mindst føle mig gjort så nedværdig.

Jeg gik ind med en forventning om at jeg skulle lære en hel masse, lære at forstå hvordan et online medie fungerer og virkelig prøve at komme rundt til alle de forskellige opgaver i virksomheden – for det er vel det, praktik går ud på, ikke?

Jeg havde fået en “Social Media Praktikant” stilling – men alt hvad jeg har gjort med sociale medier, er at dele deres opslag på Facebook.
Tættere kom jeg ikke på det.

Jeg regnede egentlig med at jeg skulle være et par ekstra hænder og have mulighed for at deltage i de sjove opgaver, for at se hvordan det hele bliver produceret.


Denimshirt

Men nej, jeg blev sat på webshop-delen og pludselig havde jeg ansvaret for at pakke alle ordrer på webshoppen, afleverer dem på posthuset når jeg havde fri, sidde på loftet næsten en hel arbejdsdag og lave lagertælling og ikke mindst være rengøringsdame, have ansvaret for at vande blomster, tømme skrald og fylde opvaskemaskinen.

Ikke nok med at jeg egentlig var ulønnet piccoline med ansvar for at pakke ordrer, blev jeg også sendt afsted 10 minutter den ene vej og 10 minutter den anden vej på cykel, for at hente en kasse cola til chefen, som i øvrigt kun var til hende.
Jeg drikker ikke ret meget sodavand generelt, men det var bare hele princippet i at jeg arbejder et fuldtidsjob gratis, for at hente cola.
Kun til chefen.

For ikke at tale om de 6 stole den anden praktikant og jeg, skulle hente et sted langt væk og hver slæbe 3 stole igennem byen og med ind i bussen.

Og de to opgaver er blot et lille bitte udpluk.

Denim shirt

Jeg er svært skuffet, for mine forventninger var et helt andet sted og jeg havde virkelig troet at virksomheden gjorde det for at lære fra sig og ikke bare for hvad der føltes som gratis arbejdskraft og et håb om at praktikanten fandt sig i det.

For da jeg spurgte efter opgaver som jeg var blevet forklaret jeg skulle igennem til samtalen, fik jeg fortalt at det ikke kom til at ske.

Jeg kan selvfølgelig ikke sige om det er sådan her alle steder og det håber jeg langt fra at det er, men de to steder jeg har været, har det virkelig føltes som gratis arbejdskraft og for at få taget alle de sure pligter, som de andre ikke gider.

Jeg håber ikke at det er sådan alle steder, for hvor ville det dog være trist at andre mennesker, kan behandle unge mennesker der prøver at få en fod ind i branchen og bare lære en lille smule, på den måde.
Ja, efter mine oplevelser forstår jeg slet ikke det er lovligt – der burde være et krav om løn som svarede til bare den mindste SU-sats.

Jeg er glad for at jeg er stædig og ikke finder mig i hvad som helst, for jeg kan lige så godt stå i en tøjbutik og pakke tøj i poser og få løn for det, fremfor at gøre det gratis.

Nå, nu er jeg væk og glad igen!

Mit outfit er fra sidste uge, hvor jeg mødtes med min søde veninde Emma.
Jeg har en lille sort kjole på fra MbyM som er et par år gammel og min vintage denimskjorte er min mors gamle sag, fra da hun var ung.

Skoene har jeg købt i London for ca 2 år siden og de er helt rosegold i farven.
Jeg kan ikke blive enig med mig selv om de er en tand for meget, eller om de bare pifter det hele lidt op.
Men lidt seje er de altså!

Vind kæmpe skønhedsboks

Hvis du ikke har set det endnu, havde min blog fødselsdag i går og der kører den lækreste konkurrence!
Du kan vinde en skønhedsboks med 16 forskellige produkter, lige her ♥

 

Follow

NYX makeup

Vil du vinde lækre giveaways?

Hold dig opdateret på MOOLDASH igennem MOOLLETTER og VIND! Du får også rabatkoder og inspiration!
Hvis du ikke vil gå glip af et eneste post kan du følge med på Bloglovin’ og samtidig er du automatisk med i giveaway på MOOLDASH!
Du vinder lækre præmier og af tidligere præmier, kan jeg blandt andet nævne Naked 2 Basics, Real Techniques Penselsæt, Too Faced produkter, Gina Tricot halstørklæder and so on ♥

Hvad er MOOLLETTER?

MOOLLETTER er mit eget nyhedsbrev, hvor du får gode tilbud, specielle tips og rabatkoder, som kun tilmeldte til MOOLLETTER modtager.
Jeg sender en mail ud til dig, hvor du hver gang vil modtage relevant indhold, i form af stil-inspiration, gode tilbud, beauty-stuff og andre lækre ting.
Derudover deltager du fremtidigt automatisk i den månedlige giveaway på MOOLDASH, uden at du behøver at gøre noget som helst ekstra.
Ligeledes vil vinderen af MOOLDASH GIVEAWAY blive annonceret i MOOLLETTER samt Facebook – så det er absolut kun en fordel, at modtage nyhedsbrevet! ♥

 

Follow

Previous Post Next Post

19 Comments

 • Aarhuspigen

  Super fedt af dig at skrive det her indlæg! Er selvfølgelig ked af, at du havde en dårlig oplevelse med din praktik, som du havde høje forventninger til, men det er vigtigt at stå frem, når man bliver udnyttet. Jeg gik ellers og troede, at Fashion Post var en professionel virksomhed. Øv :/

  17. april 2016 at 10:09 Reply
  • Malue

   Det var også den fornemmelse jeg havde om Fashion-post inden jeg startede.
   Jeg troede de var enormt professionelle og at alt var i fineste orden – men ja, meninger ændrer sig.

   Det har været lidt svært for mig at finde ud af om jeg skulle dele min mening omkring det, men det føles nu alligevel godt at lette hjertet.

   17. april 2016 at 10:15 Reply
 • Malene

  Det er desværre meget meget brugt indenfor den branche. Jeg har en kollaga hvis søster har været den tur igennem mange gange, og det var nogle røvsyge år, men desværre handler alt om kontakter i den branche, så hun måtte bare bide i det sure æble. Hun sidder så i en ret fed stilling i dag, men tror godt hun ville havde været foruden udnyttelse delen, hvor hun arbejde omkring 60 timer om ugen ulønnet. >_< Håber at der bliver gjort mere opmærksom på den slags udnyttelse. Dét er ikke i orden. Fik du en praktikkontrakt med hvad dine opgaver var?

  17. april 2016 at 10:20 Reply
  • Malue

   Ja, det er desværre super brugt indenfor branchen.
   Nej – jeg fik ingen kontrakt på nogen måde.

   17. april 2016 at 10:35 Reply
 • Maja Holmgren

  Hold nu op… Synes det var godt du tog beslutningen om, at forlade stedet og ydermere synes jeg også det er godt du fortæller om det her, for det er bare på INGEN MÅDE i orden at behandle en praktikant på sådan en måde og udover det være så flabet når du beder om den slags opgaver du var blevet lovet fra start af. Troede ellers det var et godt job, men det var måske kun den første uge eller to for ligesom at sikre sig at du blev. Det er da noget værre svineri – fy for den!

  17. april 2016 at 10:33 Reply
  • Malue

   Ja, den første uge var super fin og fik lov til at lave et par sjove opgaver, men når jeg kigger tilbage så har det jo været de sure opgaver igennem hele forløbet.
   Jeg har bare bidt det lidt i mig og tænkt “sådan er det nok bare” men helt ærligt – det er altså ikke i orden.
   Og da jeg blev sendt på cola-jagt blev det altså bare for meget.

   17. april 2016 at 11:01 Reply
 • Amy Dyrholm

  Ej nej nej. Det er jo slet ikke i orden! Det er virkelig noget svineri, og de fortjener en shitstorm uden lige for sådan noget. Er det en del af dit studie? Kan de ikke gøre noget?
  Hvad sagde de til, at du stoppede? Godt du har skrevet indlægget 🙂

  Jeg har selv søgt der, men synes ikke det virkede særlig struktureret, så takkede heldigvis nej!

  17. april 2016 at 11:19 Reply
  • Malue

   Det er ikke en del af studie, da jeg faktisk ikke studerer – og netop derfor ville jeg gerne i praktik, så jeg kunne lære om bare lidt af det, folk lærer på studie.
   Det var ligesom hele planen ved det.

   Hende jeg talte med/ sagde op ved er heldigvis meget sød og forstående – så hun sagde at hun godt kunne forstå mig.
   Men jeg fik ikke så meget som et “tak for din indsats”.

   Det tror jeg bare du skal være glad for at du gjorde!

   17. april 2016 at 11:30 Reply
 • Cecilie

  Så sejt at du skriver det søde !!!
  Kan virkelig godt forstå at det har påvirket dig og det er en god måde at komme ud med det på☺️

  Super fint outfit btw
  /Cecilie

  17. april 2016 at 14:10 Reply
  • Malue

   Ja, jeg tænkte at det kunne få folk til at få øjnene lidt op for at det måske ikke er helt fair :/

   Tusind tak – vi må snart ses igen! <3

   17. april 2016 at 14:13 Reply
 • Simone

  Jeg tror desværre langt fra at du er den eneste. Men super fedt at du siger fra og står ved hvem du er og hvad du vil (og ikke vil) finde dig i! Det tror jeg ikke alle ville have modet til. Se det på den positive side, du må virkelig have lært meget om dig selv i den korte tid du har boet i København, og det er virkelig flot at du har været dig selv og stået ved hvem du er hele vejen igennem:-)

  17. april 2016 at 14:50 Reply
  • Malue

   Ja, jeg har lært rigtig meget om mig selv og jeg er så glad for at jeg endelig fik skubbet mig selv væk fra Fyn og over til storbyen.
   Men nej, jeg er på ingen måder den eneste og det er det der gør mig så bitter, for jeg synes bare ikke at det er fair.
   Vi er der jo for at lære – ikke for at hente cola og stole.

   Tusind tak for dine søde ord!

   17. april 2016 at 15:02 Reply
 • Nikki Lund

  Øv, hvor surt! Kan godt forstå, at du droppede det. Jeg har dog kun haft gode oplevelser med praktik (ved dog godt, at det langt fra er normalen) i Bilka, hvor jeg fik lov til at lave stort set lige så meget som de faste fuldtidsmedarbejdere – dog med undtagelse af at bestille varer hjem mv. + det endte ud i en elevplads, så jeg er meget glad for at have sprunget ud i det 🙂
  Jeg håber, du har bedre held næste gang!
  Kram,

  http://nikkilund.dk

  17. april 2016 at 19:32 Reply
  • Malue

   Dejligt at høre at der er håb derude og hvor er det skønt at det lykkedes dig at finde en god praktikplads.
   Jeg tror desværre også at det oftest er hos de mindre firmaer, hvor de ikke har penge nok til en piccoline 🙁

   17. april 2016 at 21:59 Reply
 • Camilla

  Jeg tror desværre at du langt fra er den eneste praktikant, der bliver behandlet på denne måde. Selv har jeg været meget heldig med min praktikplads i forbindelse med studiet sidste år. Jeg arbejdede for en startup i Hong Kong, hvor jeg var mindst ligeså vigtig som alle andre på kontoret.
  Camilla | http://cammi.dk

  17. april 2016 at 20:37 Reply
  • Malue

   Hvor er det skønt at du også var en af de heldige!
   Det er altid noget at det ikke er helt skidt alle steder, men hvor er det dog også bare surt at andre firmaer kan finde på det.

   17. april 2016 at 22:00 Reply
 • MAI LIN

  Det er helt vildt!!

  Jeg var også til samtale til en modeassistent stilling, men det havde intet med mode at gøre, udover at de havde kontakter…………

  Jeg skulle se det mere som et piccoline job, men hvorfor skriver de så ikke bare piccoline? Det er så skide plat og useriøst. Hvor doven kan man lige være, når man er en voksen kvinde, og ikke selv kan hente mad og drikke?!

  Jeg er ked af at høre din oplevelse! Godt du sagde fra til sidst : )

  Mvh
  SURE MAI

  25. april 2016 at 21:50 Reply
  • Malue

   Nej, LIGE PRÆCIS!
   Det har intet at gøre med mode, det de tilbyder – det er rent piccoline job.

   Jeg bliver simpelthen så sur over det, for de lover noget helt, helt andet i jobbeskrivelsen!

   26. april 2016 at 8:22 Reply
 • MAI LIN

  *HOS FASHION-POST

  Mvh
  Sure mai igen

  25. april 2016 at 21:53 Reply
 • Leave a Reply

  Mere af samme skuffe