In GLUTENFRI on
4. april 2017

NEM GLUTENFRI BROWNIE

Er du klar til en nem glutenfri brownie? Svampet, lækker og perfekt med en klat is til.
Og så er den hurtig at lave også!

I søndags vågnede jeg op og havde den vildeste lyst til at bage.
Det sker sjældent og derfor griber jeg altid chancen når den er der.
For der er intet som hjemmelavet kage – når det altså går som det skal.

Hvilket egentlig kan være sjældent for mit vedkommende.

Jeg bager heller ikke ret tit, da jeg ofte finder det besværgerligt med min glutenallergi.
Men så fandt jeg denne helt fantastiske brownie.

Med inspiration fra bloggen Glad uden gluten og hendes brownie-opskrift kreerede jeg selv med lidt tilføjelser og andre ingredienser en fantastisk og nem glutenfri brownie.

Nem Glutenfri Brownie

Cremet og en anelse tung, men virkelig lækker brownie.
Perfekt med lidt vaniljeis til og så er den næsten bedre dagen efter.

Det skal du bruge: 

  • 200 g sukker
  • 150 g mørk chokolade.
    Jeg brugte en med 66%
  • 150 g blødt smør
  • 3 æg
  • 1 deciliter fuldkornsmajsmel
  • Et lille spjæt kanel
  • Hasselnødder på Gefühlen 

Sådan gør du: 

Start med at smelte den mørke chokolade.
Jeg smeltede den direkte i gryden ved lav varme, men du kan også sagtens smelte den over vandbad.
Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt herefter ét æg ad gangen, hvor du pisker imellem hvert æg.

Tag din kanelbøtte eller pose og lav et lille spjæt med hånden.
Det der kommer ud, er den rette mængde!

Vend fuldkornsmajsmelen i og tag herefter den smeltede chokolade og vend i dejen også.

Hak den ønskede mængde hasselnødder og hæld dem i dejen.
Rør herefter rundt.

Kom hele massen op i en lille bradepande med bagepapir i.

Hvor varmt og hvor længe? 

Tag din bradepande og stil den i den kolde ovn, som du herefter sætter til 175°
Jeg satte min på almindelig over og under varme.
Så skal den bare have 30 minutter.

Når de 30 minutter er gået og brownie-duften spreder sig i køkkenet, tager du bradepanden ud.
Den vil være lidt wobly i det og du kan nu forsigtigt løfte op i bagepapiret og løfte den over på en rist.

Jeg tog fat i hver sit hjørne, diagonalt.

Her skal den stå og hygge sig lidt, til den er kølet af.

Topping – det skal du bruge: 

  • 50 g mørk chokolade
  • Flormelis
  • Vand

Sådan gør du: 

Lav glasur

Jeg var utålmodig og jeg gad ikke lave glasur.
Derfor smeltede jeg blot den mørke chokolade og fordelte på den lækre brownie.

Men jeg tror måske også at den ville blive lige sød nok med glasur, egentlig?
Det er op til dig.

Top eventuelt med hindbær, for lidt frisk smag eller tilsæt lidt vaniljeis.
Jeg lover dig, den er god!

Velbekommen.
En nem glutenfri brownie!

Har du prøvet opskriften?
Del din mening i kommentarfeltet ♥

Previous Post Next Post

6 Comments

  • Kamilla Rusbjerg

    Den må jeg prøve! Jeg har nemlig også selv glutenallergi og kender det alt for godt med at bagningen derfor bliver lidt mere besværlig end den bør være. Men denne opskrift lyder så lækker!

    4. april 2017 at 12:32 Reply
    • Malue

      Ja, præcis!
      Den er virkelig lækker og virkelig nem at lave <3

      4. april 2017 at 15:10 Reply
  • Ellen

    Hvornår skal sukkeret i? 🙂

    5. juni 2017 at 9:42 Reply
    • Malue

      Hov, da har jeg da glemt at få med 😀
      Bare samtidig med majsmelen 🙂

      6. juni 2017 at 10:47 Reply
  • Amalie Fernande

    Muums, får helt lyst til at bage nu!

    15. september 2017 at 18:41 Reply
    • Malue

      Ja, den er virkelig god og nem!

      19. september 2017 at 8:40 Reply

    Leave a Reply

    Mere af samme skuffe