In GLUTENFRI on
5. oktober 2017

GLUTENFRIE PANDEKAGER UDEN BANAN

Når man som glutenallergiker hører ordet “pandekager” tænker man straks moste bananer og glutenfri havregryn. 
Det kører man altså lidt træt i. 
Derfor; en dejlig nem opskrift på glutenfrie pandekager uden banan! Wuuh! 

Jeg savner virkelig mange ting og specielt pandekager, fordi pandekager bare er min livret. 
Pandekager med is, pandekager med flormelis, madpandekager, pandekager med nutella… og jeg kunne blive ved. 

Jeg har tidligere lavet mine nemme glutenfrie pandekager med netop banan og havregryn.
De er virkelig gode, men ja, man bliver altså lidt træt af dem i længden. 

Så med friske billeder af vores nye bestik, tallerkener og det spisebord er her, min nye opskrift på glutenfrie pandekager: 

Det skal du bruge: 

  • 2 dl boghvedemel 
  • 1 æg 
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker (med top, hihi) 
  • 1 knivspids salt 
  • ½ dl neutral olie
    Jeg bruger rapsolie. 
  • 1 dl vand
  • 2 dl mælk 

Start med at slå ægget ud i en skål. 
Herefter kommer du boghvedemel, sukker, vaniljesukker og salt i sammen med olien. 

Du rører herefter disse ingredienser godt sammen. 
Når de er sammenrørt, tilsætter du 1 dl vand og rører sammen igen. 

For at forhindre klumperne, putter jeg væsken i lidt efter lidt. 

Når vandet er rørt ud og rundt samt massen er blevet ens, hælder du de 2 dl mælk i.
Herefter rører du igen rundt og du vil få en lidt mere tynd og flydende dej end før. 

Lidt olie på panden og steg dine pandekager, til du kan se de er lidt gyldne i kanten. 
Vend herefter og steg et par minutter på den anden side. 

Portionen giver 4-6 pandekager, alt efter størrelsen på din pande. 

Kaffekrus – Kähler · Tallerkerner – Eva Trio · Stempelkande – Bodum · Dejskraber – Nordal 

Jeg serverende pandekagerne med flormelis og lidt bodylab chokoladesovs. 
Men de vil helt bestemt være fantastiske med lige præcis det der fryder din smag. 

» Læs også: Nem glutenfri brownie 

Friske bær, nutella, bananer og hakkede nødder måske? 
Det skal jeg helt bestemt prøve næste gang! 

Så ja, en skøn og nem opskrift på glutenfrie pandekager uden banan. 

Lad mig endelig høre, hvis du prøver opskriften og hvad du synes ♥

Previous Post Next Post

10 Comments

  • Camila

    Det lyder lækkert og er vild med dine billeder! <3

    7. oktober 2017 at 12:21 Reply
    • Malue

      De er virkelig gode 😀
      Og tusind tak, hvor er du sød.

      8. oktober 2017 at 7:46 Reply
  • Camilla Korsgaard Schultz

    De lyder lækre. Dem må jeg prøve at lave til familien her i weekenden. Tak for deling

    7. oktober 2017 at 12:55 Reply
    • Malue

      Selv tak!
      Lad mig endelig høre, hvad du synes <3

      8. oktober 2017 at 7:47 Reply
  • Simone

    Ser så lækkert ud!

    7. oktober 2017 at 14:07 Reply
    • Malue

      De er det altså også, Simone <3

      8. oktober 2017 at 7:47 Reply
  • sara sophie

    Lækker opskrift, tror du man kunne bytte boghvedemel ud med glutenfri proteinpulver (det eneste jeg lige har) 😀

    7. oktober 2017 at 15:33 Reply
    • Malue

      Mmmh, ja det tror jeg faktisk godt 😀
      Jeg prøver mig bare altid frem, med de her glutenfrie opskrifter og pludselig sidder den der.
      Jeg ejer dog ikke proteinpulver, men giv det et skud <3

      8. oktober 2017 at 7:47 Reply
  • Eline Tychsen

    Kæft det lyder lækkert!!! 😀 Er godt nok ikke glutenallergiker, men elsker at prøve anderledes opskrifter af, og så er det vel ikke dårligt at udelade gluten en gang i mellem. Tak for en (hvad der virkelig ligner) en lækker snack 😀

    7. oktober 2017 at 22:37 Reply
    • Malue

      De er VIIIIIRKELIG gode, synes jeg!
      Og ja, det er måske altid godt at undlade lidt, engang i mellem.
      Hav en dejlig weekend <3

      8. oktober 2017 at 7:48 Reply

    Leave a Reply

    Mere af samme skuffe