In MAKE UP, SKØNHED on
16. maj 2015

FORSTÅ UDLØBSDATOEN PÅ DIN MAKE-UP

Jeg tvivler på at du skriver en note for datoen, hver gang du åbner et nyt make-up produkt og derfor er det næsten umuligt at undgå produkter der har passeret PAO-datoen (Period after opening-date).

Nogle produkter kan man godt bruge, så som neglelak men specielt med produkter til ansigtet bør man være ekstra påpasselig.
Jeg har aldrig selv været særlig opmærksom på at overholde datoen, lige ind til jeg brugte en concealer der nok har været udløbet.
Jeg fik totalt svie under mine øjne og på de små områder jeg havde brugt den i mit ansigt. Det endte ud i utroligt tørhed, som jeg først er ved at komme til livs nu, ca 6 måneder senere.

Hvis farven er blevet underlig, konsistensener anderledes eller produktet er begyndt at lugte, ved du at det er tid til at give slip på det.
Hvis det er et produkt til ansigtet og det pludselig føles anderledes er det også tid til at smide produktet ud. I nogle tilfælde kan det her ske før den anførte PAO-dato.

 

PAO-dato

Bag på dit produkt eller i bunden, finder du symbolet for PAO-datoen hos det enkelte produkt.
Symbolet er en åben bøtte med et tal inden i efterfulgt af et M, som står for hvor mange måneder, du har an anbefalet tid, til at bruge produktet i.
Typisk udløber vandbaserede formularer hurtigere end puddere.

Generelle guide-lines

For hver kategori er der nogle generelle guide-lines i forhold til holdbarheden, men hvis der står længere tid på dit produkt, er alt bare godt!
Tag ikke risikoen hvis noget har ændret sig eller den lugter. Specielt ikke med øjenprodukter – ingen vil have en øjeninfektion!

Make-up

 • Læbepomade: Op til 1 års forbrug
  Opbevar den i et køligt og tørt sted, så den ikke smelter og derfor former sig igen.
 • Læbestift: Op til 3 års forbrug
 • Lipgloss: Op til 2 års forbrug
 • Læbeblyanter: Op til 3 års forbrug
 • Mascara: Ikke mere end 6 måneder
  Hvis der ikke længere er en “pop-lyd” når du tager børsten ud, er det fordi at den er tørret helt ud.
  Brug a l d r i g vand og forsøg aldrig at varme din mascara op for at få den i live igen. Alt du gør, er at skabe en kæmpe bakteriebombe – klamt.
 • Pudderprodukter: Op til 3 års forbrug

Hudpleje

 • Renseprodukter: Op til 18 måneders forbrug
 • Cremer og serum: Op til 1 års forbrug til ansigtet, men ofte længere tid hvis det er til kroppen
 • Baberskum: Op til 2 år
  Når det stopper med at skumme, er det ud med den
 • Shampoo + balsam: Op til 1 år
 • Solcreme: Op til 18 måneder
  Dette her er en ret vigtig ting lige at huske, for hvis din solcreme er for gammel får du ikke optimal beskyttelse af solen, så tjek altid din solcreme fra sidste år inden du bare smører den på!

Hvilket produkts PAO-dato overraskede dig mest og får du egentlig tjekket op på det ind i mellem eller er det slet ikke noget du tænker over?

 

Next Post

Leave a Reply

Mere af samme skuffe